Autokoulu just sulle!

USEIN KYSYTTYÄ

Usein oppilailla sekä oppilaiden vanhemmilla on kysyttävää siitä, miten asiat etenevät autokoulussa tai ajokortin saamisen jälkeen. Kokosimme sinulle tälle sivulle vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Jos et löydä etsimääsi vastausta, ota yhteyttä! Autamme mielellämme kaikissa autokouluun liittyvissä asioissa.

Koska voin aloittaa autokoulun?
  Mopo-ja mopoautokorttia voi aloittaa suorittamaan 14,5-vuotiaana ja teoriakokeeseen pääset 1 kk ennen kuin täytät 15-vuotta Ajotunnit voi aloittaa lainmukaisesti kun olet täyttänyt 15 vuotta. Henkilöautokorttia ajavat voivat aloittaa autokoulun 2 vuotta ennen kuin täyttävät 18 vuotta. Autokoulu suosittelee kuitenkin aloittamaan B-kurssin aikaisintaan 2-3 kk aikaisemmin. Teoriakokeeseen pääsee 1 kk ennen 18-vuotissyntymäpäivää ja ajokokeeseen 18 vuotta täytettyään.  
Mitä tutkintoon sisältyy?

 

Jokaiseen ajokorttitutkintoon kuuluu olennaisena teoriakoe, jonka muoto vaihtelee korteittain. Henkilöauto/Mopoauto/Mopokorttia suorittaessa teoriakoe sisältää 15 kysymystä, 50 kuvaa sekä 5 riskiehallintaan liittyvää kysymystä.
Teoriakokeessa on aikaraja. Aikaa kokeen tekemiseen on yhteensä 30 minuuttia.

HUOM! Jos sinulla on todettu esim. lukihäiriö, voidaan teoriakoe suorittaa suullisesti ilman aikarajoitusta. Todistus on hyväksytettävä katsastusasemalla ennen teoriakokeen varaamista. Muistathan mainita kyseisestä asiasta toimistollamme heti autokoulun aloitettuasi.

Teoriakokeen voit suorittaa 1kk ennen kuin ikäsi on täysi kunhan olet suorittanut tarvittavat teoriatunnit ja ajokorttilupa on kunnossa!

Teoriakokeen jälkeen henkilöautokortin suorittajan tulee suorittaa vielä ajokoe. Ajokokeen kesto on noin 65 minuuttia.
Mopoautokortin suorittajalla on myös ajokoe. Ajokokeen kesto on noin 45 minuuttia.
Mopokortin suorittajan tulee suorittaa käsittelykoe. käsittelykokeen kesto  on noin 15 minuuttia.

 

Ajan B-henkilöautokurssia, mitkä teoriatunnit minun tulee suorittaa?

 

  • B-henkilöautokurssia suorittavat, joilla ei ole aiempaa korttia pohjalla suorittavat liikenteen perusteet, EAS, teoriatunnit 1-4 sekä riskienhallinta 1-4-teoriatunnit eli yhteensä 8 teoriatuntia.
  • Jos sinulla on jo jokin kortti pohjalla ja tulet ajamaan b-henkilöautokorttia tulee sinun käydä pakollisia teoriatunteja 4 kpl eli riskienhallinta 1-4.
Missä vaiheessa tarvitsen kuvallista henkilöllisyystodistusta?

 

Kuvallinen henkilöllisyys todistus tarvitsee olla mukana Ajovarmalla ajokorttilupaa varten sekä teoria-, käsittely- ja ajokokeihin mentäessä.

Kuvalliseksi henkilöllisyystodistukseksi käy esim. aikaisempi ajokortti, voimassaoleva passi ja kuvallinen henkilökortti.

 

Voiko kurssilaskun maksaa erissä?

 

Kurssilaskun voi myös pilkkoa pienempiin osiin käyttäen joustavia maksutapavaihtoehtojamme. Maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail.

Minkälaisia maksuvaihtoehtoja löytyy?

 

Maksuvaihtoehtoja löytyy Easyltä kattavasti. Maksuvaihtoehtoina löytyy

  • Pankkimaksu
  • Luottokortti (Visa, Mastercard ja American Express)
  • Mobiilimaksu (MobilePay, Pivo, Siirto ja Apple Pay)
  • Laskut ja Osamaksu (OP-lasku, Jousto, Walley)

Huomioithan, että emme vastaanota käteistä maksuvälineenä.