Kevari 16-vuotiaalle – A1-luokka

Opetus: teoriaopetusta vähintään 12 tuntia sekä ajo-opetusta  9 tuntia tai harjoitusluvalla 4 tuntia.

Tutkinto: teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä

Ilmoittaudu kurssille tästä
A1-Kalustoa:

18-24 vuotiaille – A2-luokka (max 35 kW)

Luokkaan kuuluvat moottoripyörät, joiden enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja joita ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa suurempi.

Opetus: teoriaopetusta vähintään 6 tuntia sekä ajo-opetusta vähintään 6 tuntia (B-kortti pohjalla)

Tutkinto: teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä

Ilmoittaudu kurssille tästä
A2-Kalustoa:

Rajoittamaton A-luokka (24v. +)

Opetus: Jos tutkintoa suorittavalla henkilöllä on jo B-luokan ajokortti, teoriaopetusta on vähintään 6 tuntia sekä ajo-opetusta vähintään 6 tuntia.

Tutkinto: Teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä

Eikö jalat ylety maahan isomman moottoripyörän satulassa? Olemme huomioineet kaiken kokoiset kuljettajat kalusto- ja varustevalinnoissamme. Kawasaki Vulcan 650 on soveltuva myös jopa 150 cm pituisille.

Ilmoittaudu kurssille tästä
A-Kalustoa:

A1- ja A2-luokan ajokortin korottaminen

Jotta vähintään kaksi vuotta aikaisemmin saadun A1-luokan ajo-oikeus voidaan korottaa A2-luokkaan tai A2-luokan ajo-oikeus A-luokkaan, vaaditaan 2 tuntia teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta.

Ilmoittaudu kurssille tästä
A1-, A2- sekä A-kalustoa:

 


Mopokortti, AM120

Opetus:  Mopokoulutus sisältää teoria-, käsittely- ja ajo-opetusta. Ajo-opetusta voi antaa vasta kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta.  Opetukseen kuuluu 6 tuntia teoriaopetusta sekä 3 ajotuntia.

Tutkinto: Kuljettajantutkintoon teoriakokeeseen pääsee aikaisintaan kuukautta ennen kuin täyttää 15 vuotta.

Kaksipyöräisen mopon tutkinto sisältää teoria- ja käsittelykokeen. Kevyen nelipyörän tutkinto sisältää teoria- ja ajokokeen liikenteessä. Käsittely- tai ajokokeeseen ajan voi varata vasta, kun teoriakoe on hyväksytysti suoritettu.

Ilmoittaudu kurssille tästä
Mopokalustoa:

 

 

Ennen 19.1.2013 myönnetyt moottoripyöräkortit

Ennen uuden ajokorttilain voimaantuloa käytössä oli kaksi moottoripyöräkortin luokkaa, A1 ja A. A1-luokan ajo-oikeuden sai korotettua rajoitetuksi A-luokaksi hakemuksella. A-luokan ikäraja oli 21 vuotta, mutta 18-vuotiaalle voitiin myöntää rajoitettu A-luokan ajo-oikeus, jolla hän sai kuljettaa teholtaan rajoitettuja moottoripyöriä (max 25 kW). Rajoituksen voimassaoloaika oli kaksi vuotta. Ennen 19.1.2013 myönnetyt rajoitetun (max. 25 kW) A-luokan ajo-oikeudet ovat voimassa vanhan lain mukaisesti ja rajoitus poistuu kun kahden vuoden määräaika tulee täyteen.

 

 

ã

ã